Maailman modernein saha


Vierailu sahalla teki vaikutuksen. Kaikki paikat olivat huomattavan siistejä ja koko toiminta nojautuu kestävän kehityksen ajatukseen, joka on merkittävässä roolissa koko konsernin ar...

Vierailu sahalla teki vaikutuksen. Kaikki paikat olivat huomattavan siistejä ja koko toiminta nojautuu kestävän kehityksen ajatukseen, joka on merkittävässä roolissa koko konsernin arvomaailmassa. Raaka-aineen tehokas käyttö sekä sivuvirtojen huomioiminen ovat maailmanluokan laatutasoa.

Tukkipuun sahaus optimoidaan ja puu on mahdollista sahata jopa epäsymmetrisesti, jolloin raaka-aineesta saadaan tuloksena erittäin järkevä ja kustannustehokas lopputuote. Toiminta on erittäin tehokasta, sillä tällä hetkellä sahalle kuljetetaan 90 tukkirekallista raaka-ainetta. Tästä raaka-aineesta sahataan 40 rekallista sahatavaraa. Tämän lisäksi tällaisesta määrästä syntyy 30 rekkakuormallista haketta sellunkeittoon sekä16 rekallista sahanpurua samalla tontilla toimivalle pellettitehtaalle. Kuorta toimitetaan noin 10 rekallista sahan biovoimalaan. Tämä on loistava esimerkki siitä, miten sivuvirtoja käytetään tehokkaasti hyödyksi.

0
Feed